Їсти з обережністю: яку кашу визнано найменш корисною з усіх

Змалку нас вчили їсти кашу, запевняючи в її безкомпромісній користі. Та як і всі продукти, каші також можуть бути не дуже корисними і вимагати певних обмежень щодо свого вживання.
У цьому матеріалі ми розкажемо про трійку найшкідливіших каш, надмірна присутність яких у раціоні може зіграти з вами злий жарт.
Отож, з найбільшою обережністю треба ставитися до кукурудзяної каші – саме її глікемічний індекс (ГІ) досягає 80%. Високий вміст глюкози в каші не тільки підвищує рівень цукру в крові, але й може позначитися на фігурі й спричинити різкий набір ваги.
Разом з тим кукурудзяна каша здійснює і позитивний вплив на здоров’я: зміцнює імунітет, насичує організм енергією і виводить холестерин.
Друге місце за ступенем некорисності посідає манна каша. Порівняно з іншими видами каш, вона містить у 3-4 рази менше вітамінів та мінералів, більше крохмалю та мало білка.
І третьою найбільш шкідливою кашею з усіх по праву можна вважати рисову. Особливо ту, що приготовлена з білого шліфованого рису, який під час обробки втрачає майже всі вітаміни. Саме тому краще надавати перевагу стравам із необробленого коричневого рису. Та не варто забувати і про корисні властивості цієї крупи: вона безпечна для алергіків і не містить глютену.
Яка каша найкорисніша
Коли ми уже згадали про найшкідливіші каші, то варто назвати і ту, в якій міститься найбільше користі. І це звання заслужено отримує гречка: особливо, якщо вона зварена на воді. Така каша буде чудовим джерелом повільних вуглеводів, а також відмінно підійде діабетикам через низький глікемічний індекс.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment